مواضع سعید جلیلی درباره زنان هیچگاه به طور مستقیم بیان نشده است. یعنی این نامزد انتخابات ریاست جمهوری هیچگاه به طور مستقل و صریح ذیل سرفصل زنان صحبت نکرده است ولی از مطالب جسته و گریخته ای که از لابلای مناظرات و یا دیگر اظهارات پراکنده داشته است می توان موضع او در قبال زنان را دریافت.
از نظر سعید جلیلی، زن یعنی کسی که مادر باشد. در اظهارات وی دختران، زنان شاغل، زنان، دانشجویان زن و سایر اقشار این گروه هیچگاه به رسمیت شناخته نشده و از آنان نامی برده نمی شود.
وی در فرصتی که در ایام انتخابات برای تشرح مواضعش درباره زنان داشت نیز امیرحسین ثابتی مجری سابق تلویزیون و نماینده فعلی رای دهندگان تهرانی را به برنامه فرستاد که پیش از این زنان بدون روسری را “فاحشه” خوانده بود.
در ادامه اظهار نظرهای محدودی که وی در جریان مناظرات و یا ملاقات های مردمی درباره زنان داشته است را می خوانید:
- ما الان چند میلیون زن بدسرپرست یا بی سرپرست داریم که سرپرستی خانواده را آنها انجام میدهند. اینها باید در برنامههای شما دیده بشود، در برنامههای کشور باید دیده بشود که او احساس کند با اینها میتواند بهتر پیش برود.
- متاسفانه بخشی از زنان ما اصلا دیده نمیشوند و در بحثهایی که درباره حقوق زنان میشود، جای زنان خانهدار، زنان سرپرست خانوار، زنان بدسرپرست و بسیاری دیگر خالی است.
بخش دیگری از مواضع وی را می توان از اظهارات زنان عضو ستاد انتخاباتی وی فهمید. فرشته روح افزا که مسئولیت حوزه زنان ستاد جلیلی را برعهده دارد اخیرا درباره موضوع زنان اظهار نظر گرده است. در این اظهارات به برنامه و یا تعهدات سعید جلیلی برای زنان اشاره ای نشده و فقط اظهارات مسعود پزشکیان درباره زنان مورد نقد قرار گرفته است. در ادامه بخش هایی از صحبت های فرشته روح افزا را می خوانید:
- جای تعجب است باوجود آمار بالای زنان کارآمد در ایران چرا اصلاحات بر روی قشری خاص که درگیر موضوع گشت ارشاد هستند تمرکز میکند!
- روح افزا پیش بینی میکند در صورتی که ۴ سال پزشکیان در مسند قدرت قرار گیرد وضعیت خانواده و روابط نامشروع مانند غرب میشود. فرهنگ در موضوع خانواده و روابط زن و مرد بیچاره شده است و ۲۰ میلیون نفر در غرب پدر خود را نمیشناسند!
در خبری هم که خبرگزاری مهر به نقل از فرشته روح افزا به عنوان نماینده زنان جلیلی منتشر کرده آمده است:
- آقای جلیلی ۱۴۰ سفر به شهرها و استانهای کشور انجام دادند و سالها مشکلات کشور را رصد کرده است و با پیدا کردن نقاط ضعف و آسیبهایی که در حوزه زنان داریم نه به صورت کلی به هر بخش پرداختهاند و ایشان برای زنان روستایی طرح جدایی دارند.
- ایشان معتقدند خانمی که ازدواج کرده و میخواهد درس بخواند باید در آرامش کامل باشد و بتواند هر دو سنگرو با یکدیگر حفظ کنند.
- آقای جلیلی برای تمام خانمهای جامعه در سطوح مقاطع مختلف از جمله زنان سرپرست خانوار که خودشان به چندین بخش تقسیم میشوند برنامه دارد مانند آنکه یک تن سرپرست خانوار است اما همسر دارد و یا همسرش در زندان است و یا درگیر اعتیاد است، یا در مقطعی همسر او دچار مشکل مالی شده و یا در حال تحصیل است. برای همه بانوان برادر مسائل و مشکلاتشان برنامهریزی صورت گرفته است.
- ایشان برای طرح تشکیل خانواده آسان و افزایش اشتغال برای آقایان برنامههای دقیقی وجود دارد.
- در مورد زنان خانه دار باید گفت که بسیاری از زنان در خانه فعالیتهای مختلفی نظیر قالی بافی نویسندگی و یا کارهای دورکاری را انجام میدهند حتی خبرنگارانی هستند که به صورت دورکاری مصاحبه میگیرند و اصلاً دفتر کار ندارند. همینطور خانمهایی هستند که ر فضای مجازی تحصیل میکنند حتی در خارج از کشور، نمیتوان به طور مطلق آمار ۲۲ میلیونی زنان خانهدار را درست دانست و باید این خانمها را دستهبندی کرد.