تاریخ: ۰۹ تیر ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۸
3

آتش به بنیاد انسانیت/ توجیه تجاوز به زنان

«اگر بدون حجاب آمدی بیرون و مورد تعرض قرار گرفتی، خودت مقصری»؛ این بخشی از جملات مریم اشرفی‌گودرزی، نماینده زنان ستاد سعید جلیلی از کاندیداهای ریاست‌جمهوری است.



«اگر بدون حجاب آمدی بیرون و مورد تعرض قرار گرفتی، خودت مقصری»؛ این بخشی از جملات مریم اشرفی‌گودرزی، نماینده زنان ستاد سعید جلیلی از کاندیداهای ریاست‌جمهوری است.

روزنامه شرق نوشت: طبق باورهای ایشان، مرد سالم به زنان بدحجاب تعرض می‌کند و این نشان “سلامت مرد” است.

این در حالی است که طبق قانون حتی اگر امکان رابطه جنسی برای زن و مرد مهیا باشد ولی زن تمایلی به این عمل نداشته باشد و مورد تعرض قرار گیرد، زن حق قطعی برای شکایت به دستگاه قضا دارد.

در چنین شرایطی جدا از اشتباهات فرهنگی در همین ماجرا، سؤال بسیاری است که اگر خانمی در مکان خاصی حضور داشت که امکان رابطه جنسی هم مهیا بود، اما زن تمایلی به این کار نداشت ولی مورد تعرض قرار گرفت، آیا حق شکایت وجود دارد؟ زهرا مینویی وکیل پایه‌یک دادگستری در گفت‌وگو با «شرق» می گوید: «قطعا در چنین شرایطی زن حق شکایت دارد و در واقع وقتی کسی مرتکب جرم می‌شود اصلا اهمیت ندارد که زمینه جرم مهیا بوده یا نه.

دقیقا مانند این است که شما در اتاقی حضور داشته باشید که پر از طلا و جواهرات باشد، در این شرایط شما دزدی کنید و بگویید چون آنجا پر از طلا و جواهر بود و من هم دزدی کردم پس فرد سالمی هستم.

آیا امکان چنین نگاهی به ماجرا وجود دارد؟ در هر حال آن فرد را به عنوان دزد مجازات خواهند کرد، چون تحت هر شرایطی حق دزدی‌کردن را نداشته است. اگر بخواهیم مثال دیگری را با این اظهار‌نظر مقایسه کنیم، می‌توانیم به زیر پا گذاشتن تعهد در کشورهای دیگر اشاره کنیم؛ اگر مردی مرتکب خیانت شود باید بگوییم چون پوشش زن‌های آنجا نسبت به ما متفاوت است، پس مردها حق دارند و مرتکب جرم نشده‌اند؟ در قانون مجازات و اصول کلی سیاست کیفری اساسا شرایط بزه‌دیده دلیلی بر ارتکاب جرم توسط بزهکار نیست و مجازات را ساقط نمی‌کند».